Financial Lease van Personen- en bestelauto’s

Binnen de leasewereld zijn er veel verschillende leasevormen, eén van deze leasevormen is financial lease. Financial lease is een financieringsvorm.

Financial lease biedt je als ondernemer of als startend ondernemer de beschikking over een auto die je nodig hebt om je bedrijfsvoering efficiënt, flexibel en succesvol uit te voeren zonder dat het je onderneming liquide middelen kost. Tevens profiteer je van de vele fiscale voordelen. En je wordt eigenaar van de auto.

 

Alle voordelen van Financial Lease op een rij:

  • Investeren zonder liquiditeitsverlies
  • Zeer geschikt voor occasions
  • Fiscaal voordeel
  • Auto wordt jouw eigendom
  • Bij 10% aanbetaling , acceptatie zonder jaarcijfers
  • Ruimte om te ondernemen
  • Geen extra administratie- en afhandelingskosten
  • Leaseprijs niet afhankelijk van aantal kilometers
  • Vervroegd aflossen zonder boete
  • Scherpste leasetarief!

 

Bij Financial Lease koop je in feite de auto, maar wel pas na afloop van het leasecontract. Gedurende het leasecontract betaal je in maandelijkse termijnen aan de leasemaatschappij. Op die manier heeft de financial lease eigenlijk nog het meeste weg van een banklening. De leasemaatschappij is de juridische eigenaar van de leaseauto. Degene die het contract afsluit (jij dus) de economisch eigenaar. De leasemaatschappij verzorgt de financiering, maar jouw bedrijf is economisch eigenaar van de auto. Aan het einde van de looptijd, wanneer je alle termijnen hebt betaald, neem je voor de afgesproken slottermijn (dat kan ook € 1,- zijn) het volledige eigendom van de leasewagen over. Je wordt dus altijd eigenaar van de leasewagen. Bij andere leasevormen, zoals operational lease, is dit niet het geval. Daar betaal je eveneens een maandelijks bedrag aan de leasemaatschappij, maar word je aan het einde van de looptijd geen eigenaar van de auto.

 

Financial Lease is aantrekkelijk voor ondernemers omdat zij profiteren van fiscale voordelen.  Je bent economisch eigenaar van de auto tijdens de looptijd van het contract. Dit betekent dat de auto op je balans komt te staan. Als economisch eigenaar ben je zelf verantwoordelijk voor het betalen van de wegenbelasting, verzekering en onderhoud.

Omdat de auto op je balans staat heb je recht op een aantal fiscale voordelen zoals de investeringsaftrek, btw-aftrek, rentekosten-aftrek en afschrijving. De factuur die je iedere maand ontvangt bestaat uit een deel aflossing en een deel rentekosten

Financial lease is een zeer flexibele leasevorm. Je mag onbeperkte kilometers rijden, hebt zelf invloed op de kosten die je aan de auto maakt en is het tijd voor een nieuwe auto? Dan kan de restwaarde nog een fijn extraatje opleveren.

 

Als je een auto hebt op grijs kenteken (bestelbus) of een elektrische personenauto dan kom je ook in aanmerking voor investeringsaftrek. Als je een startende ondernemer bent dan kunt je gebruik maken van de regeling startersaftrek. Bepaal zelf de hoogte van het termijnbedrag. Door een slottermijn op te nemen in de financial leaseovereenkomst bestaat de mogelijkheid om de maandelijkse leasetermijn te verlagen. Ook een aanbetaling of inruilwaarde van je huidige auto kan je leasetermijn verlagen.

Kijk voor alle auto's op autokiezen. Hulp nodig bij het bepalen van de juiste leasevorm voor jouw situatie? Bij Auto LeaseSupport staan we altijd voor je klaar! Neem gerust contact met ons op.