Autolease verplichtingen in crisistijd

hoe ga je hiermee om?

Autolease verplichtingen 2021

Autolease verplichtingen

De afgelopen dagen kregen wij veel telefoontjes en mails van bedrijven hoe ze kosten kunnen besparen op hun rijdend leasewagenpark. Deze kostenpost loopt immers gewoon door terwijl de auto’s niet of nauwelijks worden gebruikt in de tijd van deze Corona crisis.

Veel ondernemers hebben geen inkomsten en willen nu reeds een betalingsregeling omdat ze anders in de problemen komen; meerdere leasemaatschappijen geven hier gelukkig gehoor aan.

 Niet alle leasemaatschappijen hebben dezelfde voorwaarden en mogelijkheden, daarom raden wij aan om contact op te nemen met je leasemaatschappij. En natuurlijk kan je eerst contact met AutoLease Support opnemen en willen wij, waar mogelijk, hierin adviseren en/of bemiddelen.

 Opschorten van het leasecontract

Meerdere leasemaatschappijen hebben de mogelijkheid om een leasecontract op te schorten. Hierbij wordt het contract (en ook de auto) stopgezet, waarbij slechts een deel (meestal 50%) van de leasekosten in rekening worden gebracht. Het leasecontract wordt dan verlengd met de periode dat de leaseauto heeft stil gestaan. Hieraan kunnen verschillende voorwaarden gesteld worden door de leasemaatschappij, zoals een minimum en maximum opschort periode.

 Verlengen van het leasecontract

Als het leasecontract aan het einde van de looptijd is, kan het vaak worden verlengd, zeker als het maximum kilometrage nog niet is bereikt. Groot voordeel is, dat je niet direct een nieuwe leaseverplichting hoeft aan te gaan. In de meeste gevallen wordt het leasetarief bij verlenging verlaagd.

Brandstof autolease verplichtingen

Veel leasecontracten zijn voorzien van een brandstofpas en een brandstofvoorschot. Omdat er niet of nauwelijks met de auto’s wordt gereden, bieden sommige leasemaatschappijen aan om dit voorschot tijdelijk te verlagen of op nul te zetten.

Shortlease

Als er toch (extra) vervoer nodig is, is shortlease een goede oplossing. Deze leasevorm geeft hetzelfde comfort en voordelen als een operationeel leasecontract, maar is na 1 maand kosteloos opzegbaar. En de auto kan snel worden ingezet. Het leasetarief ligt fors lager dan bij huren en een fractie hoger dan een normaal leasecontract. Ideaal bij een proeftijd, jaarcontract of een tijdelijk project. AutoLease Support heeft de beschikking over een vloot van meer dan 1000 personen- en bestelauto’s.

Levertijden nieuwe auto’s lopen op

Houd er rekening mee dat als je (straks) een nieuwe leaseauto wilt bestellen, dit tijdig doet.

Doordat er meerdere autofabrieken zijn gesloten, lopen de levertijden fors op, tot meer dan 6 maanden.

AutoLease Support wordt echter wekelijks geïnformeerd over beschikbare nieuwe voorraad auto’s van alle merken, dus als je sneller wilt rijden kan dat een goede oplossing zijn.

Bijtelling elektrische auto’s 2021

De bijtelling van de huidige 8% voor elektrische auto’s zal volgend jaar stijgen. Het zou zomaar kunnen dat de overheid de bijtelling voor 2021 extra verhoogt omdat hun huidige uitgaven op dit moment disproportioneel zijn. Ons advies is om, als je een nieuwe elektrische auto wilt rijden, deze auto dit jaar aan te schaffen.

Benieuwd wat wij voor je organisatie kunnen betekenen? Kijk dan op www.autoleasesupport.nl.

Wij zijn onafhankelijk en niet gebonden aan een leasemaatschappij.

Blijf gezond !

Arjan Overbeeke

035-622 59 37   

 info@autoleasesupport.nl

 www.autoleasesupport.nl

nl_NLDutch