Bloemert IT besteedt wagenpark uit aan AutoLease Support

Bloemert IT met vestigingen in Staphorst en Amsterdam heeft besloten om het beheer van hun wagenpark van 25 auto’s in zijn geheel uit te besteden. Tot voor kort werden alle auto’s nog gekocht.

Bloemert IT

Middels een sale en lease back constructie is het grootste deel van het wagenpark direct overgegaan in lease. De rest van de auto’s zullen geleidelijk door leaseauto’s worden vervangen.

Eigenaar Hendrik Bloemert was met zijn collega’s veel tijd kwijt aan het wagenpark; inkoop, verkoop, de contacten met diverse leveranciers en de gehele administratie. Daarnaast wilde men meer inzicht in de totale autokosten krijgen.

Na enkele verkennende gesprekken met AutoLease Support werd besloten om een aanbesteding uit te schrijven. Vooraf werden de leasevoorwaarden duidelijk vastgesteld om de offertes goed te kunnen vergelijken. AutoLease Support nodigde 4 leasemaatschappijen uit voor de sale en lease back offerte.

Het in de verschil in leasetarief tussen de scherpste en hoogste aanbieder scheelde meer dan 25%.

Vervolgens werd de autoregeling opnieuw tegen het licht gehouden en herschreven.

Bloemert IT over het wagenparkbeheer:

Hendrik Bloemert is erg blij met de nieuwe situatie. Met enkele facturen per maand veel minder administratie en slechts één aanspreekpunt voor alle mobiliteitsvragen. AutoLease Support zal ook in de toekomst de autolease kosten blijven monitoren en scherp houden.

AutoLease Support, 27 februari 2019

nl_NLDutch