Nieuwe leaseauto zoeken, vergelijken en samenstellen

Je huidige contract loopt binnenkort af. Je kunt op zoek naar een nieuwe leaseauto. Je houdt al een tijdje het autonieuws in de gaten en hebt misschien al een shortlist gemaakt van modellen die je in ieder geval even ‘in het echt’ wilt bekijken. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Want waar moet je beginnen met zoeken als je geen merk- of modelvoorkeur hebt. Het enige dat je misschien weet is dat je een caravan moet trekken of graag ‘automaat’ rijdt. Daarvoor is er Autokiezen.nl, de zoek- en vergelijkingstool van Auto Lease Support. In dit blog lees je wat je er mee kunt en hoe dit nuttig kan zijn in jouw zoektocht naar een nieuwe leaseauto.

Waar de ene klant precies weet dat hij een Alfa Romeo Giulia in Veloce uitvoering in de kleur Montecarlo blauw met Performance velgen wilt, weet de ander niet waar hij moet beginnen met zoeken.

Een nieuwe leaseauto zoeken

Nieuwe leaseauto zoekenBen je op zoek naar een nieuwe leaseauto. Dan begeef je je in een landschap van tientallen merken, honderden modellen en duizenden uitvoering. Reken maar uit. Er zijn uiteindelijk tienduizenden keuzes te maken als het gaat om de combinatie van merk, model, uitvoering en het motortype. Om het je makkelijk te maken is er daarom Autokiezen.nl. Hier kun je gericht op zoek naar je nieuwe leaseauto. Daarbij hoef je niet gelijk een voorkeur voor een merk of model te hebben. Filter bijvoorbeeld eerst op je budget en stel een maximum catalogusprijs in. Je kunt in elke gewenste volgorde de filters toepassen. Heb je bijvoorbeeld geselecteerd dat je alleen wilt zoeken in benzine en benzine-hybride aangedreven auto’s met automaat tot 45.000 euro, dan blijven er nog ‘slechts’ 793 uitvoeringen over. Maar stel je daarna nog enkele gegevens zoals de gewenste carrosserievorm en het motorvermogen in, dan kom je al snel tot een overzichtelijk aantal van 10 tot 20 modellen.

Leaseauto’s vergelijken

Er zijn niet veel websites waar je alle nieuwe auto’s kunt vergelijken. Ook dat kan met Autokiezen.nl. Onze klanten maak hier graag gebruik van. Als je bijvoorbeeld een selectie van 10 modellen overhoudt, kun je maximaal 3 uitvoeringen van verschillende modellen selecteren om deze te vergelijken op allerlei specificaties en uitrusting. Nu wordt het leuk! Want zo kun je al snel een voorkeurskeuze voor een bepaald model en uitvoering maken.

Jouw nieuwe leaseauto samenstellen

Heb je een model gevonden waar je een lease offerte voor wilt aanvragen? Stel deze dan eerst samen naar jouw wensen. Zo kun je een concrete offerte aanvragen. Autokiezen.nl is namelijk niet alleen een zoek- en vergelijkingsapparaat. Maar ook een zogenaamde Car Configurator. Bekijk de optiemogelijkheden voor jouw nieuwe leaseauto. Selecteer de kleur, velgen en de opties op het gebied van comfort, styling en veiligheid die jij wenst. Vraag vervolgens voor de jouw gekozen configuratie een offerte aan.

Een alternatief aanbod uit voorraad

De toegevoegde waarde van Auto Lease Support als lease adviseur zit hem niet alleen in het aanbieden van een passende lease offerte met de beste prijs en voorwaarden. Met ons netwerk bij leasemaatschappijen, importeurs en autodealers kunnen wij vaak een alternatief aanbieden. Dit gaat meestal om een vrijwel vergelijkbare auto als dat je initieel hebt samengesteld.

Waarom zou je ons alternatief in overweging moeten nemen? Vraag jij je misschien af. Het aanbod dat wij je doen betreft meestal een auto die ergens in voorraad staat. Hierop is vaak een hogere korting te verkrijgen, wat resulteert in een scherper leasetarief. Daarbij kun je snel over de auto beschikken. De levertijd van een nieuw te bestellen auto is vaak enkele weken tot maanden.

nl_NLDutch