Nieuwsbrief januari 2022

Hierbij ontvang je onze nieuwsbrief waarin wij je bijpraten over de forse levertijden van nieuwe auto’s, leasetarieven, bijtelling en wat dit concreet inhoudt. En geven wij hiervoor alternatieven en adviezen.

Forse levertijden nieuwe auto’s

Zoals je ongetwijfeld in de media hebt gelezen hebben we te maken met lange levertijden van nieuwe auto’s. Door het enorme chiptekort kunnen auto’s moeilijk worden geproduceerd, dit wordt veroorzaakt door een tekort aan grondstoffen. En wanneer je weet dat een auto uit honderden chips bestaat…  Sommige merken hebben nu meer dan een jaar levertijd en er is nog geen zicht op een positieve verandering.

Door het niet uitleveren van nieuwe auto’s hebben we ook een historisch dieptepunt van aantal nieuw verkochte personenauto’s bereikt in 2021, namelijk 115.000 stuks minder in vergelijk met het gemiddelde van de afgelopen 10 jaar.

Wat houdt dit voor jou in?

Wij adviseren je daarom om offertes op te vragen voor alle auto’s die dit jaar en begin 2023 uit contract lopen. Mail ons gerust of bel naar: 035-6225937.

Voldoende shortlease auto’s beschikbaar

Gelukkig kunnen wij tegen scherpe tarieven shortlease auto’s in zetten, zodat je snel en zorgeloos over auto’s kunt beschikken en deze na een maand zonder extra kosten kunt inleveren.


auto-lease-support-8-procent-bijtelling-voorraad

Nu leverbaar met 8% en 12%

Wij hebben nog diverse nieuwe elektrische auto’s met 8% en 12% bijtelling op voorraad die we tegen zeer scherpe leasetarieven kunnen aanbieden.
Neem contact met ons op of bel naar: 035-6225937.


Bijtelling in 2022

De bijtelling voor diesel en benzineauto’s blijft 22% in 2022 voor niet- (volledig) elektrische auto’s. Voor elektrische auto’s is de bijtelling 16% over de eerste €35.000,- fiscale waarde en daarboven 22%.

Leasetarieven elektrische auto’s lager

De leasetarieven inclusief energiekosten, liggen van elektrische auto’s tov brandstof 15-25% lager bij een gelijke aanschafwaarde.
De redenen hiervoor zijn:

  • Hogere restwaarde van elektrische auto’s
  • Geen wegenbelasting voor elektrische auto’s. (op 1 jan 2025 zal dit stapsgewijs worden ingevoerd)
  • Lagere onderhoudskosten van elektrische auto’s.
  • De verbruikskosten per kilometer van elektriciteit zijn gemiddeld ruim 60% lager dan van benzine of diesel.

Wat is de verwachting?

De verwachting is dat de verschillen tussen de leasetarieven van elektrische auto’s tov brandstofauto’s nog verder zullen toenemen. Dit heeft vooral te maken met de productiekosten van accu’s die zullen afnemen en het lager worden van restwaarden van brandstof auto’s. In 2030 mogen er in Nederland immers geen nieuwe brandstofauto’s meer worden verkocht.

Op de site www.autokiezen.nl kun je alle (elektrische) auto’s selecteren en vergelijken.

Laadpunten opnemen in je leasecontract?

Het aantal laadpunten voor elektrische auto’s groeit snel en ook is het mogelijk om laadpunten mee te leasen. Het is erg populair, maar is dit voor jou ook interessant?
Wij vertellen je graag over de mogelijkheden en hoe dit te verwerken in de arbeidsvoorwaarden (autoregeling) met de werknemer.

Auto Lease Support - Leaseplan vergelijken - meer over onsShortlease voor tijdelijke (elektrische) mobiliteit

Leasecontract na 1 maand kosteloos opzegbaar

Heeft je medewerker een tijdelijk contract of project of is deze in afwachting van een bestelde leaseauto? Dan kan een shortlease contract uitkomst bieden!
Meer over shortlease »

Met vriendelijke groet,
Arjan Overbeeke

nl_NLDutch